Behandeling

Klantvriendelijk in Kwaliteit

Ik geloof sterk in de kwaliteit van het contact tussen ons binnen de behandeling. Hierbinnen kun je steun ervaren, maar soms ook geconfronteerd worden. Beiden maken je uiteindelijk sterker. Daarnaast werk ik met effectief bewezen behandelmethoden. Samen kiezen we welke behandelmethoden het meest succesvol zijn bij jouw klachten. Hierbij geef ik je ook ruimte om aan te geven welke werkwijzen wel, maar soms ook niet, bij je passen.

Hieronder lees je globaal de fasen binnen de behandeling. Bedenk hierbij wel dat elke behandeling maatwerk is, immers iedereen is anders.
FASE 1: kennismaking/kiezen behandeldoelen, mondt uit in behandelplan
FASE 2: ‘oefenen’ in de behandelsessies en in je dagelijks leven
FASE 3: volhouden van je successen in je dagelijks leven
FASE 4: afronding

Binnen de behandeling werk ik vaak met oefeningen, ook geef ik soms opdrachten mee om thuis te oefenen. Beiden zijn helpend om de behandeling succesvol te maken. Daarnaast vind ik het prettig om je meer te laten letten op dingen die wel goed gaan. Dat is soms meer helpend dan steeds te praten over wat er allemaal niet goed gaat. Dit alles past binnen de behandelmethode van de cognitieve gedragstherapie, een bewezen effectieve en veel toegepaste manier van behandelen. Bij ernstiger klachten, vaak al langer bestaand, werk ik graag met onderdelen uit de schematherapie. Simpel gezegd kun je binnen dit model in de toekomst anders leren handelen, denken en voelen in situaties.

Schematherapie en EMDR zijn mijn specialisatiegebieden binnen de psychotherapie. Sinds mei 2016 ben ik senior schematherapeut. Met EMDR ben ik in opleiding tot EMDR-practitioner.